Egen forskning leder Blåtand till bär och sylt för finsmakare

Blåtands forskningsavdelning arbetar med ständig produktutveckling och kvalitetskontroll. Här säkerställer vi att de bär, sylter och beredningar vi levererar är av högsta kvalitet.

Endast det bästa är gott nog. Med ambitionen att leverera smaker värdiga en konung arbetar vi ständigt med utveckling av produkter, förfining av recept och att hitta nya smaker enligt kunders önskemål. Här säkerställer vi att vi uppnår högsta kvalitet med kvalitetskontroller och tester av de produkter vi levererar.

Forskning, labbet

Forskning på bär och smaker

Gedigen kunskap om mikrobiologi och sensorik samt ett brinnande intresse för bär ligger till grund Blåtands forskning. Vi vet det mesta som går att veta om bärets väg från planta till burk samt hur den godaste sylten och de finaste smakerna blir till. Allt från vilka väderförutsättningar som är de bästa olika tider på året till perfektion i beredningen. I vårt smaklabb arbetar finsmakare som är specialister på de grundläggande smakerna och de oändliga kombinationer som är möjliga att finna.

Forskning kring antioxidanter i blåbär

Blåtand forskar kring halten av antioxidanter (anthocyanider, anthocyanidin) i blåbär. Under den årliga skörden analyserar vi förändringar i anthocyanidinhalter med hänsyn till plats, tidpunkt och andra faktorer. Vi får då en ökad förståelse för blåbärens antioxidantinnehåll som är en viktig parameter för företagets hälsokostkunder.