Syltfabrik tar traditionen att koka sylt till delikatessnivå

Den svenska syltkokningstraditionen lever vidare hos Blåtand. Här puttrar handplockade bär av högsta kvalitet i grytorna. Här förädlas traditionella recept till delikatesser värdiga finsmakare över hela världen.

I syltfabriken förvaltar Blåtand den svenska traditionen att koka sylt och tar steget till delikatessnivå med de finaste råvarorna och en bärhalt på upp till sjuttio procent. Sveriges bästa bär blir till sylt och beredningar som tappas på burk, hink eller container efter kundens behov.

Syltfabriken

Konsten att koka sylt för delikatessbutiker och finsmakare

Varsam uppvärmning och ett gott hantverk i syltfabriken är en stor del av hemligheten bakom konsten att koka den sylt med hela bär som är utmärkande för Blåtand. Våra egna recept blir till sylt av bästa slag och hamnar på hyllorna i delikatessbutiker, i vår egen gårdsbutik och slutligen i magen på finsmakare som vill ha det bästa.

Tillverkning av sylt på recept, private label

Blåtand kokar också sylt på uppdrag av kunder med egna recept samt krav på slutprodukten och som önskar marknadsföra sin produkt under private label. Tillverkningen sker med vårt kunnande i samråd med kund och vid önskemål forskar vi fram skräddarsydda recept.

Beredningar för livsmedelsindustrin

Till livsmedelsindustrin levererar Blåtands syltfabrik beredningar kokade på skräddarsydda recept för produkter som till exempel yoghurt och glass.